Esti constient de efectele negative ale masturbarii?

14c

Stiai ca masturbarea poate avea si efecte negative? Citeste despre acestea in articolul nostru.

Chiar daca masturbarea este de obicei complet sanatoasa atat pentru barbati, cat si pentru femei, si are o multe efecte pozitive – de exemplu, te ajuta sa iti cunosti corpul, sa recunosti ce iti provoaca placere si ce fel de atingere functioneaza pentru tine – ea poate avea si efecte negative. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa te masturbezi, ci poate ar trebui sa incepi sa te gandesti putin la implicatiile acesteia in viata ta.

Parintii tai te-ai speriat cu efectele negative ale masturbarii?

Pentru unii parinti este greu sa accepte faptul ca adolescentul lor este o fiinta sexuala cu nevoi proprii, care trebuie indeplinite. Primul contact cu sexualitatea este, de obicei, prin explorarea propriului corp, ceea ce inseamna masturbare.

Exista multe mituri legate de masturbare, de exemplu ca duce la orbire, acnee si pete, ca o sa te usuci din cauza asta, ca provoaca infertilitate si alte prostii de genul asta. Deci, ce este adevarat din toate astea? Poate fi spus destul de sigur ca nu exista nici un adevar in aceste amenintari, dar este adevarat ca daca ejaculezi de multe ori, calitatea materialului seminal scade. Prin urmare, ar putea exista ceva adevarat ca masturbarea provoca infertilitate. Solutia este sa prelungesti timpul dintre ejaculari, astfel incat numarul spermatozoizilor sa creasca din nou. In felul asta, nu trebuie sa iti faci griji ca vei ramane fara urmasi.

Efectele negative ale masturbarii asupra erectiei si orgasmului

Se poate spune ca masturbarea are unele efecte negative asupra erectiei si orgasmului, dar acestea sunt doar de scurta durata. Dupa un orgasm obtinut prin masturbare, urmatorul orgasm va fi mai greu de atins. Acest lucru poate fi si un efect pozitiv daca esti ingrijorat ca vei termina prea repede atunci cand ai relatii sexuale cu o partenera.

Erectia este tot mai putin tare dupa fiecare ejaculare, deci este mai bine sa te abtii de la masturbare inaintea unei intalniri care promite mult. Atat erectia, cat si orgasmul, vor reveni la starea lor normala daca te abtii de la masturbare pentru o zi sau doua.

Efectele negative ale masturbarii asupra orgasmului

Vinovatia este un alt efect negativ al masturbarii

Vinovatia este conectata la perceptia ta asupra masturbarii si chiar a actului sexual pe care, de asemenea, poate ca il vezi ca pe ceva interzis, un tabuu, ceva ce oamenii decenti nu fac si este mai bine sa eviti. Sentimentele de vina si rusine pot avea consecinte foarte reale, care se manifesta prin dureri de cap, iritabilitate, anxietate si altele similare.

Efectele negative ale masturbarii compulsive

Ca orice altceva in viata, masturbarea se recomanda cu moderantie. Cand masturbarea devine centrul vietii, cand te masturbezi cu orice pret, de exemplu de mai multe ori pe zi, cand risti sa iti pierzi serviciul din cauza asta sau relatia ta are de suferit, atunci ai o problema.

In acest caz, masturbarea este un instrument folosit pentru eliberarea de toata tensiunea si frustrarea, si nu mai este conectata la placere. Daca observi ca masturbarea a luat controlul asupra vietii tale, trebuie sa te gandesti la consultarea unui specialist.

Este destul de evident ca masturbarea are mai multe efecte pozitive decat negative. Singurul lucru la care trebuie sa fii atent este sa folosesti lubrifiant, astfel incat sa eviti orice situatii neplacute.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

reclama mare, daca vrei foloseste contact