Uleiul de oregano salbatic trateaza ORICE infectie (bacteriana, fungica, virala, etc.)

Oregano-ul sălbatic (Origanum vulgare), denumit și maghiran sălbatic, este un gen de plantă perenă, aromatică erbaceo-condimentant, din familia Lamiaceae, nativă zonei de sud-vest a Eurasiei și regiunii mediteraneene; crește sub formă de tufă înaltă (20-60-80 cm), are frunze ovale de culoare verde închis și flori roz-purpuriu (o nuanță de mov) grupate la capătul ramurilor.
Arta culinară modernă ne-a determinat și obişnuit să consumăm oregano-ul de cultură (cel domestic, să-i spun așa, adică cel cultivat pe post de condiment) presărat peste diverse alimente, dar niciodată nu ne-a informat cu privire la specia sălbatică a oregano-ului, nici nu prea avea de ce. Ei bine, oregano-ul sălbatic este o minunăție care adăpostește un agent bioactiv (carvacol sau carvacrol) considerat de mediul științific fitoterapic ca fiind cel mai puternic dintre cele mai puternice antivirale, antibacteriene, antiparazitare şi antifungice substanţe obţinute pe cale naturală, concurând pentru primul loc cot la cot cu celebrul argint coloidal folosit de NASA pentru purificarea apei astronauților.
Acțiunea terapeutică deosebit de puternică a carvacolului a fost demonstrată științific; în acest sens, o serie de studii și teste de laborator vorbesc de la sine. Cercetătorii mexicani au comparat Carvacolul din oregano cu tinidazol (Fasigyn), un medicament foarte puternic prescris pentru tratarea giardiazei/lambliazei, bolii parazitare determinate de un protozoar; rezultatele au arătat că oregano este mult mai eficient împotriva infestării cu giardia decât tinidazolul, adică decât medicamentul de elecție cel mai prescris dintre cele mai prescrise pentru giardiază, neavând niciun efect advers. Capitolul cercetărilor efectuate asupra efectelor terapeutice ale carvacolului din oregano-ul sălbatic este mai vast, așa se face că cercetătorii britanici au comparat acţiunea uleiului obţinut din oregano cu acţiunea a nu mai puțin de 18 antibiotice dintre cele mai populare și puternice. S-a dovedit că oregano-ul sălbatic acţionează mai eficient decât antibioticele şi chiar distruge bacteriile rezistente la unele dintre ele. Studiile in vitro demonstrează că uleiul de oregano sălbatic blochează dezvoltarea diverșilor fungi precum Candida, și chiar elimină aceste ciuperci din organism, din acest motiv se utilizează pentru efectele sale antifungice imbatabile.

Uleiul are componenta volatilă extrem de eficace, însă conţine și numeroase alte substanțe cu efecte benefice, ca de exemplu flavonoidele, acidul rozmarinic, sterolii, vitaminele A şi C, bisabololul şi unii fitonutrienţi, printre altele, de aceea are un potențial crescut al activității antioxidante, prevenind degradarea celulelor din corp prin oxidare (în studiile de laborator, oregano-ul sălbatic a demonstrat o capacitate de antioxidare mai puternică decât doi antioxidanți sintetici adăugați în mod normal mâncării procesate, în plus, luând ca măsură cantitatea de un gram, uleiul a demonstrat a avea o capacitate de antioxidare de 42 de ori mai mare decât merele, de 30 de ori mai mare decât cartofii, de 12 ori mai mare decât portocalele și de 4 ori mai mare decât zmeura).
Proprietățile antiinflamatoare ale uleiului ajută la tratarea artritei și a durerilor articulare (acidul rozmarinic este unul dintre agenții activi din oregano, el acționând în mod similar precum ibuprofenul, naproxenul și aspirina).

Carvacolul este o substanţă care acţionează la nivelul întregului organism şi poate fi utilizat intern şi extern, fără probleme. TRATEAZĂ orice infecţie fungică, bacteriană, virală şi parazitară, atunci când este administrat sub formă internă (şi externă, când este cazul); totul depinde de calitatea produsului pe bază de oregano sălbatic şi, bineînţeles, de frecvenţa şi timpul administrării.

MOD DE ADMINISTRARE: Se administrează contra virușilor, bacteriilor, ciupercilor și paraziților de orice fel, incluzând Candida, Giardia, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus, Borrelia burgdorferi, Treponema pallidum ş.a.m.d..
Este util în tratarea infecțiilor urinare, prostatitei, infecțiilor pulmonare, tusei persistente, infecțiilor orofaringiene însoțite sau nu de dureri de gât, boreliozei (bolii Lyme), ascaridozei (boală parazitară cauzată de limbrici), infecțiilor cutanate (acneei, de pildă), hidrosadenitei, helicobacteriozei, sifilisului etc..
Se poate administra, de asemenea, post-operatoriu pentru a evita infectarea în special cu Stafilocolul Auriu (infectare care poate fi mortală!).

UZ INTERN (ADULȚI):
5 picături de 3-5 ori pe zi, pe termen scurt sau lung. Picăturile fie se pun sub limbă, fie se dizolvă în puțină apă, fie se amestecă într-o linguriță cu puțină miere sau suc. Se țin scurt timp în gură după care se înghit. Imediat după administrare, se respiră adânc de câteva ori pentru a inspira vaporii de oregano.
Pentru infecții pulmonare sau sinusale, pe lângă administrarea sublinguală se fac și inhalații: se fierbe apă într-un vas și se pun câteva picături în apa fierbinte. Se apropie fața de vasul cu apă și oregano, se pune peste cap un prosop și se inspiră adânc vaporii emanați din apa fierbinte. Se poate, de asemenea, folosi un vaporizator/aparat de aerosoli din comerț.

UZ EXTERN:
Uleiul de Oregano poate fi folosit și extern prin aplicare în zona afectată de 2-3 ori pe zi, astfel:

Piele: Pentru întepături de insecte, infecții (furuncule, acnee, veruci (negi, condiloame, micoze)), psoriazis, iritaţii de piele: se aplică, câteva picături de oregano și se masează bine dar gentil zona afectată, până la observarea absorbției uleiului în piele (rănile sau furunculele se acoperă apoi cu un plasture). Se adaugă câteva picături de ulei în săpunul lichid sau în gelul pentru duș. Se poate adăuga și în săpunul lichid pentru mâini.

Dinți și gingii: Pentru a dezinfecta și deparazita total zona bucală, pentru a trata sau preveni paradontoza: Se pun câteva picături de ulei pe periuța de dinți în loc de pasta de dinți și se freacă ușor dinții, de jos în sus, de la dreapta la stânga, pe dinafara și pe dinăuntru. În caz de infecții la gingii, se freacă gingiile cu câteva picături de ulei, utilizând degetul curat arătător de la una dintre mâini.

Păr: În caz de scalp infectat cu o ciupercă, în caz de mătreață, iritații ale scalpului sau orice altceva, se adaugă câteva picături în șampon înainte de spălarea părului (șamponul trebuie să fie cât mai natural!). Se lasă pe păr șamponul astfel preparat pentru câteva minute, după care se clătește.

Picioare: Prezența fungușilor (ciupercilor) la nivelul labei piciorului produce răniri (picior de atlet), în special între degetele piciorului, precum și deteriorarea (măcinarea) unghiilor în paralel cu generarea unui miros foarte neplăcut. Se aplică și se distribuie uniform câteva picături între degete și pe unghii.

Igiena intimă: Câteva picături de ulei in apa caldă pentru baie de șezut ajută la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci, viruși și bacterii.

Mai mult decât atât, uleiul de oregano poate fi folosit în în aromaterapie; în acest sens, datorită mirosului plăcut și pătrunzător, dar și a nenumăratelor proprietăți benefice, se recomandă introducerea a câteva picături de ulei de oregano într-un vaporizator – astfel se purifică aerul de viruși, bacterii, fungi și orice agent biologic patogen.

NOTE IMPORTANTE!
– Verificați conținutul în Carvacol, atunci când cumpărați ulei de oregano (un produs bun trebuie să conțină 10 mg extract de oregano sălbatic per picătură (5 picături, adică doza uzuală = 50 mg, conţinând minimum 75% substanţă activă carvacol). De asemenea, cumpărați doar ulei de oregano SĂLBATIC (WILD), nu de grădină (varianta de grădină, utilizată drept condiment alimentar, NU are aceleași efecte terapeutice ca varianta sălbatică).
– Pe piaţa românească se comercializează câteva produse pe bază de oregano, dar NU toate sunt potente.

ATENȚIE!
– Cereți sfatul medicului fitoterapeut dacă vă administrați medicamente pentru reducerea glicemiei sau anticoagulante, înainte de a începe să luați oral (pe gură) ulei de oregano sălbatic;
– NU utilizaţi uleiul dacă prezentaţi alergie la oregano!
– În cazul utilizării interne, a nu se depăși doza zilnică recomandată fără acordul medicului fitoterapeut!

5

Puteti cumpara Acest produs la pretul de 50 Lei/Buc.

Comandati la: 0761.966.625 sau pe mail la nmdsrl@yahoo.com .

Pentru Bucuresti se poate livra gratuit in zona Mall Vitan sau Drumul Taberei


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact