Te scapa sau nu ginsengul de oboseala?

Stiinta exploreaza adesea teoriile pe care multi le cred adevarate, bazandu-se pe ele in viata de zi cu zi. Cum ginsengul are un renume pentru care multi ar baga mana in foc, nenumarate studii au fost facute vizavi de acesta.

Printre aceste cercetari s-au aflat si unele care sa stabileasca o data pentru totdeauna daca ginsengul inlatura sau nu oboseala. Desi rezultatele nu sunt atat de concludente pe cum si-ar fi dorit oamenii de stiinta, se pare ca in cazuri de oboseala moderata (la oamenii sanatosi) ginsengul functioneaza, ameliorand-o, dupa cum relateaza New York Times, citand mai multe studii recente.

Insa in cazul oboselii severe, paralizante, efect secundar al tratamentului pentru cancer, este o certitudine ca ginsengul ajuta, dupa cum au demonstrat-o mai multe studii independente.

A demonstrat-o, pentru inceput, o cercetare realizata de prestigioasa Mayo Clinic in 2010, pe 290 de pacienti bolnavi de cancer, carora li s-a administrat o cantitate de 1.000 – 2.000 de miligrame de ginseng pe zi timp de opt saptamani.

Ipoteza a fost verificata din nou de un studiu, certificandu-se descoperirea, rezultatele acestuia fiind prezentate chiar luna aceasta, in cadrul unei conferinte sustinute in SUA. S-a demonstrat ca pacientii (bolnavi de cancer) care primisera 1.000 de mg de ginseng de doua ori pe zi s-au simtit mult mai bine, mai odihniti, energizati, fata de cei tratati cu placebo.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact