Mituri din industria cosmetica

Industria cosmetica contine pe departe cele mai multe mituri, studii mai mult sau mai putin adevarate, sfaturi care mai de care mai contradictorii. 

“Exista un anume €œfolclorc€ legat de cosmetica care nu este intotdeauna validat medical. Si totusi, prejudecatile persista si se transmit din generatie in generatie.”€, a declarat Neli Pfeiffer, specialist cosmetica apicola si fondatoarea Salonului de Cosmetica Apiestetic by Neli Pfeiffer (www.apiestetic.ro).

Este bine sa mergem la cosmetica dupa vasta de 30 de ani. FALS

Persoanele dintr-o anumita categorie de varsta nu au in mod obligatoriu acelasi tip de ten. Rutina zilnica de ingrijre depinde strict de nevoile tenului si de necesitatile acestuia. Din momentul in care incepem sa ne formam ca si adulti, este necesar sa avem o rutina de ingrijire care sa ne ajute sa rezolvam si sa preintampinam problemele pielii. Aceasta rutina trebuie sa corespunda tipului nostru de ten si cel mai bine este sa fie recomandata de catre un specialist.

De aceea nu exista o varsta la care nu ar trebui sa mergem la cosmetica sau o varsta recomandata la care trebuie sa incepem sa frecventam cabinetele cosmetice. Trebuie sa fim tot timpul informati corect si sa adoptam actiuni cat mai invazive in ceea ce priveste tenul sau pielea noastra.

Produsele cosmeticele se aleg in functie de varsta. FALS

Unii producatori vand game diferite de cosmetice – peste 25, 35, peste 40 de ani, etc. Asa se face ca tu folosesti un produs, mama ta altul, iar sora ta un al treilea, desi toate aveti un ten normal. De fapt, cosmeticele se aleg in functie de tipul tenului si eventualele probleme ale lui, nu in functie de varsta. Exista adolescente care au un ten uscat si exista femei peste 35 de ani care au un ten gras cu acnee, asa ca nu poate exista o singura crema eficienta pentru toate femeile de o anumita varsta.

Nu trebuie sa te demachiezi dimineata, este suficient sa te speli pe fata. FALS

Demachierea trebuie facuta atat seara, cat si dimineata. In timpul noptii, transpiri si se acumuleaza sebum, de aceea este important ca dimineata tenul sa fie curatat la fel de rigors ca si seara. De asemenea alegerea demachiantul trebuie facuta in functie de tipul de piele. De exemplu, pentru tenul gras este recomandat gelul spumant si apoi o lotiune tonica.

Masca minune – masca de argila este potrivita oricarui tip de ten. FALS

Argila, denumita si ‘pamantul viu’ are in compozitie o gramada de minerale benefice pentru pielea noastra. In decursul ultimului deceniu s-a facut lobby asupra argilei si a fost promovata ca si elementul minune, care rezolva toate problemele unui ten, indiferent de acesta. Nimic mai gresit! Cum bine stim, tenurile sunt foarte variate cu afectiuni diverse care pot aprea sau disparea in functie de varsta sau alti factori externi. Desi rolul argilei este de dezinfectare, antiinflamator, cicatrizant ea nu este potrivita tenului normal, uscat sau deshidratat si sensibil. Pe langa lucrurile pozitive exista si dezavantaje, cum ar fi: puterea foarte mare de absorbtie a apei din tesutul cutanat, dezechilibrarea nivelul de hidratare al pielii. Mastile cu argila sunt recomandate sa fie folosite cu moderatie in cazul tenurilor grase (uleioase), asfixice sau acneeice cu o frecventa de maxim o data pe saptamana.

Acneea apare doar la persoanele tinere, in mod normal la pubertate. FALS

Ce bine ar fi, daca dupa varsta de 18-20 ani acneea ar disparea la toata lumea. Exista femei care si dupa 20, 30, 40 si chiar 50 de ani au acnee la fel ca si adolescentii. De asemenea nu exista o regula cum ca daca tenul nu a suferit de acnee in adolescenta, aceasta afectiune nu va aparea mai tarziu. De cele mai multe ori cauza aparitei este una hormonala. Tratamentul acneii ramane acelasi, nevariind in functie de varsta, cu mentiunea ca trebuie adaptat tipului de baza al tenului (uscat, normal, gras).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact