Jogging-ul si greselile comune

Alergatul este, probabil, cel mai la indemana sport odata ce primavara s-a instalat, iar temperaturile de afara nu ne mai pun in pericol plamanii. Simplu la prima vedere – avem nevoie de un echipament si ceva vointa. Complicat, spun specialistii, care insista asupra greselilor pe care le facem fara sa ne dam seama. 

Toti copiii se joaca si alearga, de ce ne-am pierde aceasta de pe urma abilitate odata ce am pasit pragul maturitatii? Ei bine, intre zbenguiala din copilarie si jogging-ul regulat exista cateva diferente care isi pun amprenta asupra sanatatii. Aveti grija, asadar, de cum alergati, daca tineti la oasele si incheieturile voastre!

1. Miscarea asimetrica
Fara sa constientizam acest lucru, avem tendinta de a ne lasa greutatea corpului mai mult pe un picior decat pe celalalt, in timp ce alergam, sustine Gregory Holtzman, directorul clinicii Washington University din St. Louis, Statele Unite. “Aterizarea mai agresiva pe un picior decat pe celalalt poate avea drept consecinta instalarea durerii”, avertizeaza Holtzman, citat de Msnbc.com.

2. Alergarea pe varfuri sau pe calcaie
Unii oameni alearga pe varfuri, altii pe calcaie, nimic gresit pana aici. Nici unul dintre cele doua stiluri nu este mai sanatos decat celalalt, insa trebuie sa stiti ca alergarea pe calcaie solicita mai mult coloana vertebrala decat alergarea pe varfuri. Astfel, pot sa apara dureri de spate. Asigurati-va ca purtati incaltaminte adecvata, special conceputa pentru alergarea pe calcaie. Pe de alta parte, alergarea pe varfuri presupune un picior rezistent, cu o musculatura bine dezvoltata. Nu va fortati, asadar, sa va schimbati stilul si nu exagerati daca nu aveti antrenament!

3. Miscarile bratelor
Miscarea gresita a bratelor in timpul alergarii este principala cauza a durerilor de spate. Antrenarea exagerata a acestora sau balansarea mai mai mult a unui brat decat a celuilalt apar atunci cand alergam cu pasi prea mari sau prea mici comparativ cu dimensiunea corpului. De asemenea, cand pozitia corpului in timpul alergarii nu este cea corecta, bratele nu se misca natural pe langa corp. In aceste conditii, coloana vertebrala are de suferit.

4. Platfus sau picior normal

Cine s-ar fi gandit vreodata ca nu toata lumea are talpa piciorului normala? Unii dintre noi un platfus mai mult sau mai putin accentuat. Iata de ce este important sa va alegeti corect pantofii de sport, altfel pot sa apara dureri de solduri, spate sau genunchi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact