Despre spinningul si cum ne antrenam corect

Spinningul este o forma de antrenament efectuat pe biciclete stationare care ii obliga pe practicanti sa depuna un efort intens. A fost inventat in anii 80 de Johnny Goldberg (un celebru antrenor de fittnes).

In cadrul unei clase de spinning un instructor va pedala pe o bicicleta stationara, in fata unei sali pline de persoane care utilizeaza la randul lor acelasi tip de bicicleta. De cele mai multe ori in sala lumina nu este foarte puternica, muzica este extrem de antrenanta , totul este gandit in asa fel incat persoanele care practica acest tip de antrenament sa fie cat mai motivate. Clasa incepe cu o perioada de incalzire urmata de 30-45 minute de antrenament si de 10 minute pentru revenire.

Spinningul este extrem de popular in tarile civilizate si poate fi o modalitate foarte bunea de a face miscare in timpul iernii. Iata cateva sugestii care va vor ajuta sa obtineti rezultate mai bune atunci cand va antrenati pe o bicicleta stationara.

1. Faceti minim 10 minute de incalzire!

Antrenamentele de spinning dureaza in general 50 minute. Pentru ciclistii experimentati aceasta perioada este foarte scurta, mai ales daca partea de incalzire de la inceput si partea de revenire de la finalul antrenamentului.

Nu uitati ca majoritatea claselor de spinning sunt gandite pentru persoane care nu sunt familiarizate cu antrenamentele pe bicicleta. Va sugerez sa incepeti incalzirea inainte de clasa. In acest fel o sa aveti mai mult timp pentru antrenament.

2. Consumati o bautura energizanta cu electroliti si carbohidrati!

In salile de spinning este cald si umiditatea este destul de ridicata. Din aceasta cauza o sa transpirati mult mai mult.

Multi oameni au impresia ca transpira mai mult la orele de spinning pentru ca antrenamentul a fost dificil. Fals! Asa cum am precizat mai sus transpiram mai mult in sala de spinning datorita faptului ca pedalam in spatiu inchis.

Va recomand sa consumati bauturi energizante pentru a va mentine un nivel de performanta ridicat pe toata durata antrenamentului.

3. Alegeti cu atentie intensitatea intervalelor pe care le faceti.

Instructorul nu controleaza intensitatea cu care pedalati si incearca sa ofere tuturor celor prezenti sansa de a termina ora de spinning. Puteti pedala la o intensitate mult mai mare decat restul clasei daca sunteti o persoana care se antreneaza serios. Nu uitati totusi ca trebuie sa va antrenati corect, nu trebuie sa pedalati 30 de minute cu intensitate maxima si sa nu mai fiti in stare sa terminati antrenamentul. Toata ora trebuie sa decurga cursiv si la final organismul trebuie sa se simta bine.

4.Nu uitati sa va odihniti.

Nu o sa puteti face intervale in fiecare zi. Trebuie sa stabiliti anumite zile pentru repaos. Daca va plicitisit si vreti sa mergeti la antrenament si in acele zile incercati sa pedalati mai usor sau sa faceti un alt tip de antrenament (alergare usoara, patinaj, ski fond, etc).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact