Ce sunt fibroamele uterine?

hepta-120395

Fibroamele uterine sunt tumori necanceroase (benigne) ce se dezvolta in uter, organul de reproducere feminina.

Fibroamele uterine sunt cele mai comune tumori pelvine. 1 din 5 femei poate avea fibrom uterin in timpul anilor fertili (timpul de dupa prima menstruatie si pana inainte de menopauza).

Fibroamele afecteaza de obicei femeile de peste 30 de ani. Ele sunt rare la femeile sub 20 de ani si de multe ori se micsoareaza si nu provoaca simptome la femeile care au ajuns la menopauza. Ele sunt mai frecvente la afro-americani decat la caucazieni.

Cauza fibroamelor este necunoscuta. Cu toate acestea, cresterea acestuia poate sa depinda de hormonul estrogen. Atat timp cat o femeie cu fibrom are menstruatie, acesta va continua probabil sa creasca, de obicei intr-un mod lent.

Fibroamele pot fi atat de mici incat sa ai nevoie de un microscop pentru a le vedea. Cu toate acestea, ele pot creste foarte mari. Ele pot umple tot uterul si pot cantari mai multe sute de grame. Desi este posibil ca doar un fibrom sa se dezvolte, de obicei exista mai mult decat unul.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

reclama mare, daca vrei foloseste contact