Ce nu ştiai despre şampon

Sute de şampoane sunt disponibile acum în magazine şi fiecare producător pretinde că marfa sa este cea mai bună pentru părul nostru. În asemenea condiţii, nu e de mirare că devenim tot mai confuzi şi nu mai ştim ce să alegem, lăsându-ne purtaţi de val. 

Îngrijirea părului este o etapă importantă în ritualul personal de frumusete. Iată de ce este important să cunoaştem câteva aspecte care ne pot ajuta să găsim tipul de şampon potrivit pentru părul nostru.

1. Şamponul şi creşterea părului 
Şampoanele nu au fost făcute vreodată pentru a genera creşterea părului. Acestea pot doar să adauge volum podoabei capilare şi să cureţe scalpul, pentru a-l menţine sănătos.

2. Folosirea şamponului
Cei mai mulţi dermatologi nu sfătuiesc să ne spălăm pe cap zilnic. Dar câteva tipuri de şampon, mai slabe, pot fi utilizate chiar zilnic. Pentru a face acest lucru, trebuie ca ele să aibă un pH acidic mai ridicat. Totuşi, frecvenţa cu care folosim şamponul depinde de tipul de păr pe care îl avem – uscat, gras sau normal.
Unele persoane consideră că, dacă lasă şamponul pe păr vreme de câteva minute, produsul va avea un efect mai profund, dar acest lucru este departe de adevăr. Şampoanele elimină într-adevăr murdăria şi sebumul de pe firele de păr, dar a lăsa şamponul să acţioneze mai mult timp pe păr pentru a „absoarbe” mizeria este o inepţie. Spălîndu-ne foarte des pe cap nu vom face decât să ne îngrăşăm părul.

3. Mărci de şampon
Multe persoane pierd timp şi bani încercând să găsească marca ideală de şampon, când, de fapt, alegerea unui produs trebuie să depindă doar de compatibilitatea acestuia cu tipul de păr pe care îl avem. Atunci când găseşti un tip de şampon care ţi se potriveşte, nu vei mai avea nevoie de o altă marcă. În unele cazuri, schimbările climatice pot genera nevoia de a folosi un alt gen de şampon, dar acest lucru depinde de mai mulţi factori.

4. Săpunul şi şamponul
Săpunul nu poate înlocui niciodată şamponul, deoarece este prea alcalin pentru a scoate la lumină culoarea naturală a părului şi nu este la fel de eficient în îndepărtarea sebumului.

5. Ingrediente
Ingredientul pe care trebuie să îl cauţi în compoziţia şamponului tău este sulfatul de sodiu laureth. Această substanţă este cea care generează acţiunea de curăţare a şamponului.

6. Sănătatea scalpului
Pentru a stimula circulaţia sanguină la nivelul scalpului, este indicat să masezi pielea capului cu degetele în timpul şamponării. Această practică menţine sănătatea scalpului şi favorizează creşterea părului.

7. Şamponul şi alergiile
Dacă ştii că poţi avea reacţii alergice din cauza produselor sintetice, optează pentru un şampon din ierburi, cu ingrediente naturale, precum hennaamlashikakai sau reetha.

8. Şamponul şi părul vopsit
Femeile cu părul vopsit trebuie să aleagă un şampon cu un pH cuprins între 2,5 şi 4, pentru a-ţi menţine culoarea şi a proteja firele de păr şi foliculii capilari de acţiunea vopselei.

9. Şamponul şi părul uscat
Persoanele cu păr uscat au nevoie de un şampon hidratant. După spălare, este indicat să se aplice de fiecare dată un balsam protector – va acţiona ca un scut împotriva factorilor de mediu şi a substanţelor care pot afecta sănătatea părului.

10. Clătirea după folosirea şamponului
Apa rece – aceasta poate fi de ajutor prin închiderea cuticulilor, făcând părul mai fin la atingere. Clătirea cu apă rece este recomandată pentru părul mai gras.
Apa caldă – aceasta stimulează producerea sebumului şi este indicată în cazul unui păr uscat.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact