7 alimente minune în prevenirea diabetului

Conform unui studiu recent, persoanele care consumă zilnic o cantitate moderată de curry pot preveni îmbolnăvirea de diabet, chiar şi în cazul în care prezintă un risc crescut de dobândire a afecţiunii, fie din cauza stilului de viaţă fie din motive de moştenire genetică.

Cercetarea, realizată în Thailanda şi publicată în Diabetes Care, s-a desfăşurat pe parcursul a nouă luni pe 240 de persoane adulte cu risc crescut de a face diabet în viitorul apropiat (prezentau un nivel ridicat de zahăr în sânge, ceea ce ar fi putut duce la diabet de tip II). Aceştia au fost împărţiţi în două tabere: unii care au consumat zilnic o cantitate de curcumină (unul dintre ingredientele condimentului curry) şi ceilalţi care au consumat o substanţă placebo.

Astfel, în cadrul persoanelor care au consumat zilnic capsule cu extract de curcumină nu s-a înregistrat niciun caz de diabet faţă de grupul celor care au consumat substanţa placebo, unde au fost 19 noi cazuri de diabet.

Se preconizează că aproape 79 de milioane de adulţi sunt predispuşi la diabet în viitorul apropiat, conform National Diabetes Education Program.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietă din SUA, Constance Brown-Riggs, care este şi un consultant în probleme de diabet, spune că, în ciuda acestui studiu, ea continuă să recomande o dietă sănătoasă şi un program sportiv constant pacienţilor, ca principal mod de prevenire a diabetului.

De-a lungul timpului şi alte alimente şi-au câştigat un renume pentru calităţile lor în prevenirea diabetului. Vezi mai jos o listă a celor mai cunoscute remedii „din frigider” pe care te poţi baza în lupta pentru a preveni această afecţiune.

  •  Brânza

Conform unui studiu publicat în „American Journal of Clinical Nutrition”, persoanele care consumă des brânză prezintă un risc cu 12% mai mic de a face diabet faţă de cei ce evită acest aliment.

  •  Fructele oleaginoase

Cercetătorii de la Louisiana State University Agricultural Center au descoperit că persoanele care consumă în mod constant fructe oleaginoase (fistic, nuci, migdale şi caju) au un risc mai mic de a face diabet de tipul II, la fel ca şi boli de inimă sau probleme metabolice.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că oleaginoasele reduc nivelul de proteină C-reactive, care este asociată cu bolile de inimă şi alte boli cronice şi cresc nivelul colesterolului „bun”.

În completare, persoanele care consumă aceste alimente au un indice IMC (un raport între masă corporală – Kg – şi înălţime) mai mic decât cele care evită fructele oleaginoase.

  •  Mere şi coacăze negre

Persoanele care consumă mere, pere şi coacăze negre prezintă un risc redus de diabet de tipul II, conform unui studiu din American Journal of Clinical Nutrition.
Studiul a avut la bază dieta a 200.000 de oameni.

  •  Fructe şi legume

Consumul ridicat de fructe şi legume poate ajuta la reducerea riscului de apariţie a diabetului de tip II, conform Medical Daily.

Studiul, apărut în publicaţia „Diabetes Care”, a fost realizat pe 3.704 persoane, cărora li s-a analizat stilul de viaţă şi cât de multe şi cât de variate sunt fructele şi legumele pe care le consumă în comparaţie cu riscul de declanşare a diabetului de tip II.
Cercetătorii au descoperit că cei care consumă fructe şi legume multe şi variate prezintă cel mai mic risc de apariţie a diabetului.

  • Consumul moderat de alcool

Consumul responsabil de alcool este direct legat de riscuri mult mai scăzut de îmbolnăvire cu diabet de tipul II.

Cercetătorii de la Harvard au descoperit că femeile cu o dietă nesănătoasă ce include o cantitate mare de carbohidraţi, prezintă un risc cu 30% mai mare de a se îmbolnăvi de diabet dacă nu consumă alcool, comparativ cu femeile care au aceeaşi dietă şi consumă o cantitate mică de alcool.

„Dacă mănânci mulţi carbohidraţi şi nu consumi alcool riscul de a face diabet este mai mare cu 30%”, a declarat unul dintre cercetătorii care au participat la studiu, pentru Reuters.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact