Bioenergoterapia – Tratament Alternativ

Un citat interesant – Isus spunea: ” Cunoasteti adevarul si adevarul va va elibera! ”

In afara de corpul fizic, vizibil ( ce consta din materie caracterizata prin cele mai dense si mai lente vibratii), a carui realitate poate fi perceputa prin cele cinci simturi, exista corpul bioenergetic, subtil, neperceptibil prin intermediul simturilor fizice.

Exista o lume infinita dincolo de granitele limitate ale vizibilului !

Campul bioenergetic este format din aura ce inconjoar corpul fizic, apoi din focare de energie, centre pricipale de energie subtile, denumite chacre si canale energetice care conecteaza diferitele zone intre ele, numite nadi-uri, cunoscute in acupunctura ca meridiane energetice.
Aura este descrisa ca un ovoid de emanatii luminoase si colorate ce penetreaza si inconjoara corpul fizic, care este intr-o permanenta miscare, reactionand atat la stimulii mediului cat si la schimbarile interioare (ganduri, emotii,sentimente,stare de sanatate a corpului fizic ). Literalmente, aura in diferite limbi inseamna lumina; in limbile latina si greaca, inseamna briza, adiere de vant ( si intr-adevar straturile de energie care constituie aura, par sa se miste ca si cum ar fi miscate de vant ). Acest corp energetic subtil a fost pus in evidenta cu ajutorul electronografiei, fotografiilor tip Kirlian, precum si prin metode computerizate de vizualizare a culorilor si modificarilor aurei energetice ; acest camp biomagnetic s-a constatat ca exista in jurul plantelor, animalelor, omului si chiar anumitor minerale, cristale, obiecte, etc
Aura este un camp energetic compus din trei straturi: campul eteric, corpul astral si corpul spiritual
Corpul eteric este emanat la 2-3 cm de corpul fizic si are rolul de a primisi transmite forta vitala, energia cunoscuta sub numele de Prana, in sanscrita sau Qi in japoneza si la nivelul caruia se realizeaza senzatiile experimentate de om
Corpul astral se extinde pana la 30 cm in jurul corpului fizic si la nivelul lui se integreaza toate trairile fiintei umane: starea emotionala, dispozitiile sufletesti, vibratiile altor oameni

Corpul spiritual sau causal ( format din energie subtila caracterizata de cele mai fine si mai rapide vibratii ) se poate extinde pana la distante de un metru, cateva sute de metri sau mai mult in functie de evolutia spirituala a individului ( asa se poate explica telepatia )
Campul bioenergetic emite si receptioneaza unde energetice, fiinta umana este supusa unui permanent transfer cu mediul inconjurator- plante, animale, chiar ambientul ; un camp auric poate impregna energetic anumite obiecte, mediul, chiar si alte persoane ( ex; jucaria unui copil ; dupa o zi de joaca, copilul adoarme in brate cu jucaria preferata, in acest fel el foloseste din energia acumulata in jucaria respectiva; un talisman este incarcat energetic cu o anumita semnificatie purtand amprenta aurei celui care poate magnetiza, poate face sa se incarce obiectul respectiv

Chacrele sau centrele energetice ale corpului eteric sunt in numar de sapte, situate de-a lungul coloanei vertebrale si actioneaza ca focare si apoi distribuitori ai energiei vitale ce leaga corpul fizic de corpurile subtile ale aurei.Fiecare Chacra corespunde unei anumite glande, guverneaza anumite parti ale corpului fizic si zone ale campului spiritual. Echilibrul dintre chacre asigura maximum de vitalitate, iar afectarea unei chacre va duce la un dezechilibru in zona guvernata de ea si deci la imbolnavirea corpului fizic.

Scopul acestor terapii vindecatoare: acupunctura, ayurveda, reflexoterapia, homeopatia etc, care actioneaza la nivelul fortei vitale este de a aduce echilibrul energetic al organismului si de a-l pune in armonie cu Universul.

Chacrele cu denumirea lor in sanscrita:
– chacra bazala (muladhara) – corespunde glandei suprarenale si guverneaza picioarele, organele genitale, anusul, coccisul, rinichii .
– chacra hara (swadhisthana) – corespunde gonadelor si guverneaza pelvisul, organele genitale, sistemul reprodiuctiv, abdomen, sacru .
– chacra plexul solar (manipura) – corespunde pancreasului si guverneaza vertebrele lombare, stomacul, vezica biliara, ficatul, diafragma, sistemul nervos .
– chacra inima (anahara) – corespunde timusului si guverneaza partea inferioara a plamanilor, pieptul, sanii, vertebrele toracice, sistemul circulator – stimuleaza dragostea neconditionata .
– chacra gatuli (vishudha) – corespunde tiroidei si guverneaza bratele, mainile, gura, vocea, plamanii, vertebrele cervicale, sistemul respirator – deschide Eu-l comunicarii si responsabilitatii .
– chacra fruntii (ajnna) – corespunde glandei pituitare si guverneaza fruntea, urechile, nasul, ochiul stang, baza craniului, maduva spinarii, sistemul nervos – al 3-lea ochi, dezvolta intuitia, spiritualitatea .
– chacra crestetului (sahasrara) – corespunde glandei pineale si guverneaza craniul, cortexul cerebral, ochiul drept. Fiecare chacra se spune ca se deschide ca o floare de lotus in mai multe petale. Chacra crestetului se spune ca ar avea o mie de petale, canale energetice ce pleaca catre inauntrul corpului – chacra coroanei face legatura cu energia universala, cosmica.

Cu cat vom intelege mai bine manifestarile campului bioenergetic al corpului, cu atat vom stii mai bine cum actioneaza bioenergoterapia .
Rolul bioenergoterapiei este de a realiza un transfer de energie vitala din propria aura (clarvazatori, initiati, persoane hipersenzitive) catre persoana dezechilibrata. Persoanele benefice au o aura vasta, calda, luminoasa, in timp ce in caz contrar aura poate fi terna, ingusta, maculata si va indica un temperament impulsiv cu numeroase autolimitari, inhibitii, ambitii grotesti.

Aura este asadar energie vibratila care are anumita forma, volum si culori si care se afla intr-o permanenta miscare si transformare in functie de influentele mediului ambiant, stari emotionale (frica, panica, bucuria, tristetea) sau stari de boala. In ce priveste forma aurei, ea este a unui ovoid (forma ovoidala reprezinta schema universala a vietii). Acest “ou” auric se gaseste reprezentat si in picturile murale sau sculpturile medievale de cult religios, unde Isus, apostolii sau sfintii poarta o cununa aurica iar Isus este chiar in centrul unui oval mistic.

“Intre elementele componente ale aurei se stabilesc relatii complexe care exprima starea de sanatate a organismului…. fiecare organism avand o structura particulara,… va avea o aura energetica specifica,…intocmai ca amprentele.” (dr. Dumitru Constantin).

Aura energetica a putut fi pusa in evidenta prin fotografia de tip Kirlian nu numai la nivelul corpului energetic uman ci si la celelate vietuitoare (plante, animale), ba mai mult minerale, cristale ( care au capacitate de multiplicare), ba chiar si lucruri, obiecte pot fi incarcate energetic din propria aura ( poate de aceea copii considera papusile ca sunt vii, sunt reale ).

Un fenomen destul de bizar a obtinut cercetatorul Albert Detrick prin electrofotografie, efectul “frunzei fantoma” prin urmatorul experiment: a taiat o frunza pe jumatate si apoi a fotografiat campul enrgetic al fiecarei jumatati si a constatat cu uimire ca fiecare jumatate desi era taiata era inconjurata de intregul halou auric, de parca frunza ar fi ramas intreaga. Ba mai mult , chiar daca a sectionat frunza in mai multe bucati si a fotografiat o bucata mica de frunza campul energetic auric continua sa existe in aceeasi forma completa ca si cand frunza ar fi ramas intreaga .

Putem sa ne gandim ca de fapt corpul material este colb de stele, ca poate nici nu exista intr-o alta dimensiune , ca ceea ce exista cu adevarat este doar corpul energetic?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact