De ce avem nevoie de miscare?

De ce avem nevoie de miscare?

Multi oameni se intreaba “de ce”? E mai comod sa nu faci nimic. Iata cele mai importante beneficii ale sportului.

Miscarea face bine corpului

Omul este facut sa se miste. Milioane de ani s-a miscat, cautand hrana, vanand animale, chiar luptandu-se cu alti oameni. Au aparut chiar si dansuri, jocuri si sporturi pentru a ne mentine activi atunci cand hrana poate fi procurata si fara munca fizica. Miscarea activeaza mai multe sisteme din organism, de la antioxidanti la detoxifiere, imbunatatind rezistenta fizica, prevenind bolile omului modern. Miscarea, prin activarea musculaturii, ne face sa aratam mai bine.

Miscarea face bine intelectului

Persoanele care fac sport au o capacitate de efort intelectual mai mare, isi pot mentine starea de concentrare si atentie pentru o perioada mai lunga de timp. Memoria este imbunatatita si solutiile diverselor probleme vin mai usor. Mecanismele sunt complexe dar includ reducerea stress-ului, imbunatatirea circulatiei cerebrale, eliminarea toxinelor.

Miscarea face bine sufletului

In special atunci cand faci sport in aer liber starea de bine apare si se mentine pentru mai multe ore. Culoarea verde a vegetatiei si cea albastra a cerului se adreseaza direct subconstientului, persoanele care fac sport fiind mai fericite, cu un nivel mai scazut de stress, anxietate si depresie. In timp ce faci miscare ai posibilitatea sa meditezi si sa pui problemele in perspectiva, reducandu-le impactul negativ asupra emotiilor.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact