Interval training

Interval training (antrenament cu intervale de intensitate) este o metoda de antrenament care se bazeaza pe ideea ca prin cresterea pulsului la o anumita rata se obtin beneficii suplimentare pentru sanatate dar in acelasi timp este dificil si cateodata plictisitor sa mentii aceasta rata perioade lungi de timp.

Prin marirea intensitatii la anumite intervale si miscorarea ei in rest se obtine un puls crescut cu un efort mai mic per total, pe langa o ardere mai mare de calorii. Intr-un cuvant: eficienta.

Cum sa aplici metoda?
Incepe sedinta la o intensitate foarte mica pentru incalzire.
Apoi creste la o intensitate medie pentru cateva minute.
Creste la o inensitate mare pentru o perioada mai scurta(la inceput, cand nu ai antrenament mentine doar pana apare senzatia de arsura in muschi, semnd ca se ard mai multe glucide in loc de grasimi).
Scade apoi la o intensitate moderata si tot asa.
La sfarsit nu uita sa faci cateva minute la o intensitate mica, pentru revenire.

Durata intervalelor (si a antrenamentului) si intensitatea pot fi schimbate in functie de capacitati, obiective, celelalte antrenamente pe care le faci, dieta, suplimentele pe care le iei inainte si in timpul antrenamentului (sunt suplimente care tamponeaza acidul lactic permitand intervale de intensitate mare mai lungi- beta alanina).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact