Alergarea

Alergarea este o forma de exercitiu relativ buna daca se mentine o intensitate destul de scazuta, ai o greutate mica/medie, incaltamintea potrivita si suprafata moale(tartan, iarba, pamant, zapada, nisip).  Alergatul poate afecta insa genunchii si spatele inferior mai ales la cei cu o greurate mare, probleme ale articulatiilor sau predispozitie in acest sens.

Alergatul in aer liber in orasele poluate este probabil mai periculos decat sedentarismul, din cauza noxelor care vor fi trase si filtrate prin plamanii tai.

Pot fi folosite diverse tipuri de alergare, de la jogging(intensitate scazuta) pana la sprinturi(intensitate mare si efecte in cresterea masei musculare si metabolismului).  Alergatul pe panta sau rampa este si el o forma de crestere a intensitatii si de activare a unor zone musculare diverse.

Daca nu faci un sport care sa implice alergarea, aceasta forma de antrenament este inutila si potential periculoasa avand in vedere ca exista alte forme mai eficiente de antrenament aerobic. Mai utile sunt bicicletele stationare, masinile eliptice, stepperele.

Poti alege si banda de alergat, care, de asemenea, trebuie sa aiba un sistem special de amortizare a socurilor. Evident, alergatul pe banda consuma mai putine calorii decat alergatul natural, in aer liber.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact