Stretching

Ce este stretchingul ? 
Stretchingul reprezinta exercitii de intidere a muschilor. Atentie, a muschilor si nu a articulatiilor. Beneficiile stretchingului sunt multiple: mobilitate mai mare, prevenirea accidentarilor, recuperare mai rapida dupa efort, prevenirea febrei musculare, mentinerea fortei si masei musculare o perioada mai mare de timp chiar in lipsa antrenamentului cu greutati.

Cand facem stretching?
Stretchingul trebuie efectuat cel putin inainte si dupa exercitiile de culturism. Totusi, inainte de exercitii de stretching trebuie efectuata o incalzire, pentru a mari fluxul de sange in zonele respective, prevenind astfel accidentarile. Incalzirea poate consta in exercitii usoare de gimnastica pentru grupele vizate, bicicleta stationara, masini eliptice. Benefic este stretchingul usor dupa fiecare serie. Se ajuta astfel la eliminarea mai usoara a acidului lactic si a altor metaboliti, cat si la intinderea membranei care imbraca muschiul(fascia), permitnandu-i astfel sa creasca mai repede.

Cum facem stretching?
Mai ales daca nu faci regulat aceste exercitii nu te forta prea tare. Aici nu este valabil principiul “NO PAIN, NO GAIN”. Foloseste o miscare lenta, graduala, pentru a alungi muschiul in pozitia maxima de confort. Intinde atat cat poti fara sa te doara si mentine 15-30 de secunde.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact