Tirozina

Tirozina (l-tyrosine)

Este un aminoacid neesential (corpul il poate produce pe cont propriu), precursor al majoritatii neurotransmitatorilor cerebrali (dopamina, norepinefrina si epinefrina) si al hormonilor tiroidieni. Studiile au aratat ca atunci cand nivelurile neurotransmitaotorilor scad, se reduc performantele fizice si intelectuale.

Tirozina se gaseste in mod natural in sursele de proteine, in cantitati relativ mari, insa administrat separat, sub forma de supliment, in forma libera, acest aminoacid are efecte mult mai importante.

Efectele sale sunt deci ca energizant, anti-catabolic si arzator de grasime. Un moment cheie al administrarii tirozinei este inainte de antrenament, sau ori de cate ori va simtiti obositi. Doza optima este de 1-2 grame, pe stomacul gol. Tirozina este hrana pentru creier, spre deosebire de stimulente care doar il forteaza. O combinatie de substante care hranesc si ajuta creierul sa functioneze mai bine este True Focus.

Pentru energia mentala se recomanda asocierea cu ALC (acetil carnitina) si ALA (acid alfa lipoic) iar pentru stimularea tiroidei cu kelp (sursa de iod organic) si extract de guggul (stimuleaza sinteza hormonilor tiroidieni), ca in Thyroid Energy.

Atentie: Tirozina poate sa potenteze efectele unor substante psihotrope (in special THC), atat atunci cand sunt administrate concomitent, cat si daca este folosita dupa ce efectul psihotrop a trecut.

Tirozina se gaseste atat sub forma de capsule cat si pudra (mai ieftina, dar mai greu de dozat).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact