De ce ai nevoie de suplimente nutritive?

De ce avem nevoie de suplimente nutritive?

Ce sunt suplimentele nutritive?


Suplimentele nutritive sunt produse naturale, concepute special pentru a completa alimentatia obisnuita, astfel incat sa fie atinse anumite scopuri: sanatate, slabire, energie, prevenirea imbatranirii, cresterea performantelor sexuale sau intelectuale, imbunatatirea digestiei, cresterea imunitatii etc.
Desi se prezinta sub forma de tablete, capsule sau pudra ele nu trebuie confundate cu medicamentele; sunt naturale(fiind extrase din lapte, oua, diferite plante sau produse de origine animala) si pot fi folosite de aproape oricine, cu respectarea contraindicatiilor si dozelor.

De ce avem nevoie de ele?


In mod ideal, alimentatia ar trebui sa contina toate substantele necesare corpului nostru. Industria alimentara moderna foloseste mijloace prin care se obtin recolte si productii mult mai mari decat cele obtinute pe cale naturala. Din aceasta cauza alimentele nu contin nutrientii pe care in mod normal ar trebui sa-i contina, ba mai mult, sunt contaminate cu diferite substante chimice daunatoare sanatatii: aditivi alimentari, ingrasaminte, pesticide etc. Procesarea alimentelor(taiere, macinare, separare, ambalare, conservare, depozitare, pasteurizare, fierbere, afumare etc.) duce si ea la scaderea continutului nutritional sau chiar la cresterea nivelului de substante nocive din alimente.
Daca faci sport sau tii un regim de slabire corpul tau are nevoi speciale, diferite de ale oamenilor obisnuiti, deci trebuie sa ii asiguri cantitati sporite de vitamine, minerale, proteine.

Cum alimentele nu contin acesti nutrienti in cantitati suficiente este foarte util sa apelam la suplimente nutritive, care intr-o pastila pot contine vitaminele din cateva portocale, de exemplu.

Principalele tipuri de suplimente


Vitaminele si mineralele- acopera necesarul organismului in conditiile in care alimentatia nu iti aduce o cantitate suficienta. Pot fi sub forma de tablete, capsule, siropuri, pudre.
Concentratele proteice- proteinele sunt foarte utile pentru ca nu se pot transforma in grasimi, corpul consuma calorii pentru a le asimila, ofera o senzatie de satietate sporita, mentin sanatatea pielii, parului, unghiilor. Se prezinta sub forma de pudra, din care se pot face shake-uri delicioase sau chiar inghetata.

Grasimile sanatoase- o categorie aparte de suplimente, care furnizeaza tipuri de grasimi care ajuta metabolismul, previn bolile ori au efecte benefice pentru sanatate.

Enzimele digestive- ajuta la digestia si asimilarea alimentelor, crescand biodisponibilitatea acestora. Sunt utile inclusiv in boli autoimune, alergii, intolerante.

Probioticele- sunt bacteriile prietenoase care populeaza tubul nostru digestiv. Ajuta digestia, imunitatea, previn diverse boli.
Suplimente speciale pentru slabire- ajuta corpul sa arda mai bine grasimea, taie pofta de mancare, dau energie, imbunatatesc sanatatea ficatului, inimii, pancreasului, a tubului digestiv.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact