Zece sfaturi pentru mese bogate in nutrienti. Gatiti Sanatos

Este foarte important sa gatesti sanatos daca vrei sa ai o dieta sanatoasa. Zece trucuri pentru un gatit sanatos .Reţineţi următoarele în minte şi veţi fi bine pe cale de a vă mai sanatoasa:

1. Fii inteligent la cumpărături.
Gătitul sănătos începe cu ingrediente sănătoase, astfel, mergi la magazin alimentar, cu o listă şi stick la el.

Alege alimente sanatoase, prime pentru coş şi staţi departe de produse prelucrate. Începeţi prin încărcarea pe alimente sanatoase, pentru a umple dulapurile din bucatarie si sa va familiarizati cu elementele pentru a menţine pe lista dvs. de băcănie .

2. Atentie la modul în care gătiţi carnea.
Alimentare la grătar, fiert şi prăjit de origine animală pot pune sănătatea în pericol, dar există modalităţi sănătoase de a găti carnea fără o tigaie .

3. Alege retete sanatoase.
Daca esti la o pierdere pentru idei de gătit sănătoase sau sunt obosit din aceeaşi zi salate de zi, ai nevoie de cateva retete noi. Găsiţi inspiraţie în oricare din cele 10 reţete culinare sanatoase .

Încercaţi să gătiţi la temperaturi scăzute şi folosind metode cum ar fi abur şi sautéing. Şi să evite de mare căldură de gătit atunci când este posibil.

4. Încercaţi braising.
Braising este o temperatură scăzută, dar foarte subestimate, metoda de gătit sănătos. Face orice din cele 13 cele mai bune reţete braising seara pentru a afla pentru tine cum braising minunat poate fi.

5. Lupta cu cancerul cu alimente.
În timp ce unele alimente gătite poate creşte riscul de cancer, altele pot ajuta la prevenirea acesteia. Includă în mod regulat alimente care lupta impotriva cancerului in dieta ta pentru a reduce riscul.

6. Foloseste uleiuri de gatit sanatoase.
Potrivit Health Canada, “Alegerea dreptul de suma şi tipurile de uleiuri şi grăsimi poate reduce riscul de aparitie a anumitor boli, cum ar fi boli de inima.”

Consultaţi nostru ghid pentru uleiuri de gatit sanatoase pentru mai multe informaţii pe care uleiuri şi grăsimi pentru a favoriza.

7. Gatiti cu inima , în minte.
Boli de inima este lider cauza de deces in Canada si ceea ce mănânci poate ajuta sau afecta inima. Prin alegerea inima-sănătoşi retete , puteţi ajuta la mentinerea ticker în forma tip-top.

8. Reducerea de sodiu în dvs. prin gătit
Iată lingura de sodiu : prea multa sare in dieta ta poate duce la un risc crescut de boli de inima, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral şi de pietre la rinichi, elimina astfel excesul de sare, unde puteţi.

Aţi putea fi, de asemenea, surprins să afle că de sodiu este ascuns în alimentele tale preferate: citeşte pe 10 surse secrete de sodiu şi modifica lista de cumpărături în consecinţă.

9. Mananca un curcubeu
Ghidul alimentară din Canada recomanda mancam cel putin un verde inchis si unul portocaliu legume în fiecare zi, asa colora farfurie cu totul de la broccoli si spanac cu cartofi dulci şi de squash – toate topped off cu unele piper roşu şi vinete.

Gatiti si mananca o mare varietate de culori în fiecare zi, dar nu uitaţi să reţină nutrienţi de abur sau innabusirea dvs., mai degrabă decât de fierbere sau prăjire.

10. Asiguraţi-pansamente proprii şi sosuri
Treci la conservanţii care vin cu pre-a făcut topping-uri si face propriile usoare salata de pansamente , sosuri, sosuri si topping-uri.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact