Somon afumat cu salată de linte

Ingrediente

175g de linte verde Puy (se găseşte la magazinele cu produse bio)
1 şalotă tocată mărunt
1 lingură de muştar boabe
2 linguri de oţet din vin alb
6 linguri ulei de măsline de calitate bună
3 ouă
2 linguri de mărar tocat, plus câteva fire extra pentru decorare
12 felii de somon afumat

Mod de preparare

  • 1. Se clăteşte lintea, apoi se pune într-o cratiţă şi se acoperă cu un strat generos de apă. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se dă focul la mic şi se fierbe încă 25-30 de minute, până când se înmoaie. Se scurge şi se lasă la răcit. Se pune şalota într-un vas cu muştarul, oţetul şi se asezonează. Se amestecă bine, se adaugă uleiul şi se amestecă din nou.
  • 2. Se pun ouăle într-o cratiţă mică şi se acoperă cu apă. Se dă în clocot apa, apoi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 3 minute. Se răcesc ouăle repede sub jet de apă şi apoi se curăţă. Se pun într-un vas cu apă rece până când sunt gata de servit.
  • 3. Se amestecă mărarul în dressing şi se toarnă peste linte. Se pune compoziţia cu lingura pe şase farfurii, apoi se taie ouăle pe jumătate şi se pune câte o jumătate pe fiecare farfurie, cu câte două felii de somon afumat. Se presară piper negru, câteva frunze de mărar şi se serveşte.
  • 4. V.N. per porţie: 307 kilocalorii, 24g proteine, 17g grăsimi, 3g grăsimi saturate, 15g carbohidraţi, 3g fibre, 1g zahăr, 2,61g sare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact