Salată Niçoise şi chiftele cu ton

Ingrediente

300g de cartofi, curăţaţi şi tocaţi în bucăţi mici
4 ouă
200g de fasole verde
225g de ton din conservă, scurs şi mărunţit
50g de făină
2 inimi de salată verde, desfăcute
140g de măsline negre în ulei de măsline
4 roşii tăiate în sferturi
3 linguri de oţet din vin alb sau roşu

Mod de preparare

  • 1. Într-o cratiţă mare, se acoperă cartofii cu apă cu sare şi se dau în clocot. După ce ajung să fiarbă, se dă focul mai încet şi se adaugă ouăle. Se fierb 7 minute, apoi se adaugă fasolea. Se fierb încă 3-4 minute, până când cartofii se înmoaie.
  • 2. Se scot toate într-o strecurătoare mare; cartofii se pun într-un vas. Ouăle şi fasolea se clătesc sub jet de apă rece până se răcesc. Cartofii se zdrobesc, se asezonează şi se adaugă tonul. Se formează patru turte, care se tăvălesc prin făină.
  • 3. Se încălzeşte grillul pe temperatură mare. Se coc chiftelele 6-7 minute pe fiecare parte, până când sunt fierbinţi şi rumene. Între timp, se asamblează salata: se pun salata verde, fasolea, măslinele şi roşiile într-un vas mare. Se stropesc cu 1-2 linguri de ulei de măsline (rămas de la măsline) şi cu oţet, apoi se amestecă bine. Se împarte în patru farfurii. Se curăţă ouăle şi se taie în sferturi, apoi se adaugă câte o chiftea şi câte un ou la fiecare salată.
  • 4. V.N. per porţie: 395 kilocalorii, 24g proteine, 21g grăsimi, 4g grăsimi saturate, 30g carbohidraţi, 6g fibre, 7g zahăr, 2,09g sare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact