Salata cu bacon , sparanghel ,ou de rata si alune de padure

Ingrediente

6 felii de bacon sau de costiţă afumată, fără os
3 ouă de raţă (sau 5 ouă mari de găină)
500g de sparanghel (aproximativ 30 de tulpini)
50g alune de pădure, coapte şi zdrobite

PENTRU DRESSING
3 linguri ulei de alune
2 linguri ulei de rapiţă
1 lingură oţet de mere
2 linguri de muştar franţuzesc fin

Mod de preparare

  • 1. Se încinge grilul la treapta cea mai înaltă şi se coace baconul cinci minute, până devine crocant. Se taie bucăţele cu foarfecele, apoi se lasă deoparte. Se pun ouăle în apă clocotită şi se fierb opt minute (cinci minute pentru ouăle de găină), apoi se scurg şi se răstoarnă într-un vas cu apă şi cuburi de gheaţă, ca să se răcească foarte repede.
  • 2. Se amestecă toate ingredientele pentru dressing şi se asezonează. Se rupe partea lemnoasă a sparanghelului (se va desprinde exact în locul unde tulpina devine fragedă).
  • 3. Chiar înainte de servire, se pun alunele şi baconul în cuptorul călduţ. Se taie ouăle pe jumătate şi se asezonează. Se aduce la punctul de fierbere o oală cu apă şi sare. Se fierbe sparanghelul cinci minute, până se înmoaie un pic. Se scurge, apoi se pune pe farfurii. Se adaugă jumătăţile de ou, se presară alunele şi baconul, apoi se stropesc în zig-zag cu dressingul.
  • 4. V.N. per porţie: 261 kilocalorii, 12g proteine, 23g grăsimi, 4g grăsimi saturate, 2g carbohidraţi, 2g fibre, 2g zahăr, 0,8g sare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact