Quiche cu trei feluri de brânză

Ingrediente

PENTRU ALUAT
200g de făină
1 praf de sare
90g de unt
60ml de apă rece
ierburi de Provence
2-3 linguri de pesmet

PENTRU UMPLUTURĂ
2 legaturi de ceapă verde
1 dovlecel
100g de măsline Kalamata fără sâmburi
2 ouă
90g de brânză telemea
50g de Ementaller
50g de Brie
1 legătură de mărar

Mod de preparare

  • 1. Se amestecă făina, sarea şi ierburile de Provence. Se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se mixează la robot până când aluatul capătă o consistenţă nisipoasă. În acest moment, se adaugă apă rece şi se mai amestecă timp de câteva secunde, până când aluatul începe să se lege (nu se mixează foarte mult, pentru că aluatul nu va mai fi fraged). Se pune într-o folie alimentară şi se dă la rece pentru minimum jumătate de oră.
  • 2. Între timp, se pregăteşte umplutura: se rad brânzeturile, se spală şi se taie în felii subţiri dovleceii, se taie mărunt verdeaţa şi ceapa. Într-un castron mare, se amestecă totul, apoi se adaugă ouăle bătute cu puţin piper.
  • 3. Se încălzeşte cuptorul la 190° C. Se scoate aluatul din frigider şi se aşază într-o formă de tartă, presându-l bine, după care se dă la cuptor timp de 10-13 minute, până când capătă o culoare uşor aurie.
  • 4. Se scoate aluatul din cuptor, se presară cu 2-3 linguri de pesmet pentru a absorbi umezeala, se distribuie uniform umplutura de brânză deasupra, după care se mai ţine la cuptor încă 30-35 de minute, până se rumeneşte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact