Paste cu brânză şi broccoli la cuptor

Ingrediente

1l de lapte
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 frunze de dafin
500g de paste
350g de broccoli, tăiat în bucheţele
75g de unt
75g de făină
puţină nucşoară proaspăt rasă
1 linguriţă pudră de muştar (sau boabe de muştar pisate)
1 legătură mică de pătrunjel, tăiat grosier
200g de brânză, rasă (cheddar, parmezan, Gruyère sau amestec)

Mod de preparare

  • 1. Se aduce laptele la punctul de fierbere într-o cratiţă mică, împreună cu usturoiul şi frunzele de dafin, apoi se ia de pe foc şi se lasă să infuzeze. Se fierb pastele al dente potrivit instrucţiunilor de pe pachet (dacă urmează să le congelezi, fierbele cu 1 minut mai puţin), adăugând broccoli în ultimele 2 minute. Se scurg.
  • 2. Se strecoară laptele într-un vas. Se încălzeşte untul într-o tigaie până face spumă, apoi se adaugă amestecând făina 1 minut. Se adaugă treptat laptele, amestecând constant cu o lingură sau cu un tel pentru a înlătura orice cocoloaşe. Se fierbe 1-2 minute, amestecând până se formează un sos gros, fără cocoloaşe.
  • 3. Se ia de pe foc şi se adaugă amestecând puţină nucşoară, pudra de muştar, pătrunjelul, trei sferturi din brânză şi se asezonează. Se amestecă pastele şi broccoli şi se transferă într-o farfurie mare sau în farfurii individuale rezistente la căldură. Se presară cu brânza rămasă, se răceşte şi se congelează sau se încinge grillul la cea mai înaltă treaptă şi se coace 2-3 minute până sunt rumene şi încep să fiarbă. Dacă se congelează, se decongelează în frigider peste noapte, apoi se coc la 200 °C/ gaz 6 pentru 30-40 de minute până când sunt foarte fierbinţi.
  • 4. V.N. per porţie: 667 kilocalorii, 28g proteine, 27g grăsimi, 16g grăsimi saturate, 82g carbohidraţi, 5g fibre, 11g zahăr, 0,98g sare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact