Curcan pican cu salata de grau,bulgur si rodii

Ingrediente

câte 2 linguri de mărar tocat, pătrunjel şi mentă
coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
1 lingură de harissa
500g fileuri piept de curcan
2 linguri de vin alb sau de apă
250g de grâu bulgur
2 roşii, tocate
½ castravete, tăiat cubuleţe
100g seminţe de rodie

Mod de preparare

  • 1. Se încinge cuptorul la 200˚ C/ gaz 6. Se amestecă jumătate din cantitatea de ierburi, jumătate din cantitatea de coajă rasă şi zeamă de lămâie şi toată cantitatea de harissa cu sare şi piper.Se freacă pieptul de curcan cu această marinadă şi se lasă deoparte cinci minute (sau până la 24 de ore în frigider).
  • 2. Se întinde o folie de aluminiu. Se pun curcanul, marinada şi vinul şi se acoperă cu un alt strat de folie; se împătureşte şi se îndoaie la colţuri ca să se sigileze. Se mută pachetul într-o tavă şi se coace 30 de minute, până se pătrunde.
  • 3. Între timp, se prepară salata. Se fierbe grâul bulgur conform instrucţiunilor de pe pachet. Se scurge, apoi se amestecă cu ierburile rămase, coaja şi zeama de lămâie, roşiile, castravetele şi seminţele de rodie. Se taie curcanul felii şi se serveşte peste salată. Se toarnă sucurile strânse în folie pe deasupra.
  • 4. V.N. per porţie: 304 kilocalorii, 41g proteine, 23g carbohidraţi, 9g grăsimi, 1g grăsimi saturate, 7g fibre, 7g zahăr, 0,7g sare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact