IN CE FEL NE AFECTEAZA SANATATEA BAUTURILE CARBOGAZOASE

Indulcitorii si colorantii sintetici, acidul citric, conservantii artificiali pot declansa o serie de afectiuni medicale, cum ar fi: boala Alzheimer, boala Parkinson, epilepsie, scleroza multipla, diabet, depresie, infertilitate.

Acidul din bauturile carbogazoase ataca si dizolva smaltul dintilor fapt care duce aparitia cariilor dentare.

Consumul pe termen lung de bauturi indulcite cu zahar contribuie la cresterea in greutate, favorizeaza aparitia diabetului, cancerului de pancreas si prostata, slabiciunii musculare, bolilor de inima.

Cu ce se pot inlocui bauturile carbogazoase?

In locul bauturilor carbogazoase puteti opta sa consumati:
– apa;
– limonada;
– ceaiuri din plante medicinale;
– sucuri naturale de fructe;
– lapte.

„Bauturile racoritoare cu destinatie speciala pentru copii, cu si fara zahar, sunt realizate dintr-un amestec de apa, arome artificiale, cantitati infime de suc din fructe si aditivi alimentari. Aceste produse sunt lipsite de nutrienti, genereaza impresii olfactive artificiale si nu au valoare biologica. In baza studiilor realizate in cadrul unor universitati si institutii medicale de prestigiu, expertii in nutritie si medicii pediatri nu recomanda folosirea sucurilor in alimentatia copiilor. Din pacate, aceste produse, din cauza atractivitatii ambalajului si a accesibilitatii date de pret  sunt achizitionate de catre unii parinti si oferite spre consum copiilor. (…)”, a explicat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact