Dieta înainte de nuntă

Orice femeie se gândeşte să ţină o dietă înainte de nuntă, însă arareori planul ei alimentar corespunde cu nevoile organismului intr-o perioadă atât de solicitantă.

Din dorinţa de a arăta perfect la nuntă, viitoarele mirese apelează cu inconştienţă la diete drastice, care promit o siluetă de invidiat cu doar cinci zile înainte de marele eveniment. Indiferent de reuşită lor în pierderea unor kilograme, deciziile proaste luate în nutriţie se traduc în stres, lipsa de energie şi ten obosit, uşor de recunoscut în fotografiile de nuntă.

Pe bună dreptate, a tine o dietă este destul de solicitant, însă alăturând presiunea de a planifica orice detaliu pentru marele eveniment, bietele mirese au nevoie de o tărie de fier pentru a stă departe de cutia de…energie.

Slăbeşte la termen – când începem dieta înainte de nuntă?

Multe dintre viitoarele mirese se întreabă cu cât timp înainte de nuntă trebuie să înceapă dieta şi rutina de exerciţii. Răspunsul este diferit pentru fiecare în parte, întrucât depinde de câte kilograme doreşti să pierzi şi cât de mult doreşti să îţi tonifiezi musculatura.

Dacă te-ai gândit că vrei să elimini 5 kilograme, vei avea nevoie de cel puţin 5-10 săptămâni pentru a-ţi realiza planul. în orice caz, scopul dietei este de a elimina grăsimile, nu masa musculară, altfel vei arăta complet epuizată în ziua cea mare.

Pentru a evita acest aspect, stai departe de dietele drastice şi încrede-te intr-un program de slăbit intr-un ritm normal. Specialiştii recomandă pierderea a maxim 3 kilograme pe lună.

Dietă fără exerciţii – o posibilitate pentru viitoarele mirese?

Nutriţioniştii ne spun că este imposibil să pierdem în greutate “ca la carte” doar printr-o dietă corespunzătoare şi fără o rutină de exerciţii. Gândeşte pozitiv şi linişteşte-te spunandu-ţi că ai suficient timp pentru a include măcar o oră de stretching şi cardio în fiecare zi.

Scăderea consumului caloric este de asemenea, vital. în mod cert, exerciţiile fizice ard calorii şi cresc masa muscular, însă dacă planul alimentar este prea permisiv, nu vei ajunge niciodată să îţi atunci scopul înainte de nuntă.

Iată câteva dintre cele mai populare diete înainte de nuntă:

Dietele vedetelor înainte de premiile Oscar

Dietele de detoxifiere sau curele de purificare lansate încă din anii 1940 te vor sfătui să renunţi la mâncăruri solide şiş a îţi tratezi organismul cu o cana de apă cu sare în fiecare zi. Beyonce s-a declarat în trecut fidelă acestei diete.

Dieta Dukan – cura de slăbire şi menţinere

Dieta Dukan este dezvoltată în jurul alimentelor bogate în proteine, eliminând pe cât posibil orice conţinut de carbohidraţi, inclusiv fructe, legume, grâne. Spre deosebire de dieta Atkins care valorifică aceleaşi principii, dieta Dukan propune alimente sărace în grăsimi, precum puiul, lactate degresate şi pestele.

Dieta cu orez – reţeta de slăbit permisivă

Dieta cu orez este foarte utilă în detoxifierea organismului, întrucât ne ajuta să eliminăm excesul de apă şi toxinele din mâncare. Acest regim alimentar nu doar îţi lasă o senzaţie de saţietate, ci şi îţi permite consumarea unui gramaj permisiv, faţa de alte diete.

Dieta daneză, planul de slăbit care schimbă metabolismul

Dieta daneză este cunoscută şi sub numele de dieta care schimbă metabolismul, întrucât prin consumul a numai 500 de calorii pe zi (minimul recomandat fiind de 1000), timp de numai 13 zile, dietă are impact major asupra metabolismului timp de 2 ani. Este însă popular întrucât garantează pierderea a până la 15 kilograme în 13 zile.

Dieta Cambridge – prin voinţă, şi rezultate!

Această metodă a fost concepută pentru persoanele care au probleme reale de greutate, însă poate fi urmată pe termen scurt şi de cele care vor să dea jos câteva kilograme pentru a arăta uimitor la nuntă.

Dieta Montignac – combină inteligent!

Cei care îmbrăţişează dieta Montignac nu manaca mai puţin, ci mănâncă diferit. întregul concept se inverte în jurul unui singur ax: indicele glicemic. Acesta reprezintă “puterea” efectului pe care îl au carbohidraţii consumaţi asupra nivelului de glucoză din sângele tău.

Dieta South Beach – un regim pe viaţă

Dieta South Beach poate reprezenta o soluţie permanentă pentru a te menţine în formă. Spre deosebire de dietele care te ajuta să pierzi în greutate pe termen scurt, studiand regulile South Beach, vei învăţa cum să adopţi şi să menţii un mod sănătos de viaţa.

Dieta Atkins – regimul alimentar permisiv şi gustos

Dieta Atkins presupune renunţarea la zahăr şi la alte glucide rafinate, dar permite în schimb consumarea unor tipuri variate de carne, peste, salate din legume preparate cât mai gustos – cu unt, smântână, condimente şi multă verdeaţă.

Pastile de slăbit înainte de nuntă – o alternativă controversată

Problema cu pastilele de slăbit este că îţi afectează sistemul nervos. Multe au ca ingredient principal cafeina, motiv pentru care stresul resimţit în urmă pregătirilor de nuntă se va dubla cel puţin.

Pe de altă parte, dietele drastice te pot influenţa la fel de negativ. Dacă trebuie să slăbeşti intr-un interval scurt, optează pentru alimente cu mai multe proteine şi miscoreaza aportul de grăsimi şi carbohidraţi, însă nu consuma mai puţin de 1200 de calorii pe zi. Acest regim alimentar poate fi urmat cu o săptămână, cel mult două înainte de nuntă, iar apoi oprit. Din păcate, organismul îşi va cere drepturile, iar silueta ta va reveni la ceea ce era.

Cum opreşti pofta de dulce?

Aparent, pofta de dulce este înnăscută. Gustul dulce este primul preferat în viaţa de către oameni, carbohidraţii fiind cei care stimulează eliberarea serotoninei şi endorfinei, hormonul fericirii.

Cu toate acestea, pe parcursul unui regim de slăbit, este important să fim sincere cu propria persoană şi să recunoaştem mica scăpare. Dacă decizi că felia de tort sau ciocolata cu lapte merită o oră în plus de alergare pe bandă, eşti invitata mea.

Suplimentele alimentare înainte de nuntă – avem nevoie de ele?

Multe dintre viitoarele mirese apelează la suplimente alimentare/vitamine la sfaturile prietenelor, iar specialiştii spun că acest obicei este benefic înainte de nuntă. Nimeni nu primeşte vitaminele şi mineralele necesare funcţionării corpului doar din alimentatie, aşadar un supliment alimentar este bine venit.

Cu precădere în cazul în care urmezi o dietă pentru a pierde în greutate, o doză de multivitamine şi calciu îţi va prinde bine.

Pentru alte întrebări legate de planul alimentar înainte de nuntă, te încurajez să ne scrii în secţiunea de comentarii de mai jos.

Până una altă, citeşte mai multe despre dietele pe care ţi le-am propus şi alege în cunoştinţă de cauză, cea mai bună cale de a pierde în greutate pentru tine.

Succes!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

reclama mare, daca vrei foloseste contact